Hon lämnar Expressen för UNT

I sommar tar Johanna Odlander över som ny chefredaktör för Upsala Nya Tidning.

Tidigare i år meddelade Kalle Sandhammar att han lämnar Uppsalatidningen för att bli ny vd på Utbildningsradion, UR. 

Hans skor kommer från och med den 1 januari fyllas av Johanna Odlander som ny vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för UNT.

– Jag känner mig så stolt. Det känns fantastiskt spännande och jag ser mycket fram emot att få jobba på UNT igen, säger hon till tidningen.

De senaste åren har Odlander arbetat på Expressen där hon bland annat varit sociala mediechef och chef för Expressen Premium. 

– En jätteviktig uppgift blir att få fler att läsa UNT digitalt. Då menar jag inte ge upp att läsa papperstidningen, men att få fler läsare på totalen och få fler att upptäcka all den bra journalistik som görs på UNT, säger Odlander.

Återvänder

Johanna Odlander arbetade mellan 2007 och 2014 som politikreporter och nyhetschef på UNT.

– Det var på UNT jag växte upp och formades som journalist. Jag har ju bott i Uppsala hela tiden, men när man inte jobbar i en stad följer man inte utvecklingen på samma sätt. Det ska bli väldigt roligt att få slänga sig in i det igen.

{{toplink}}

Forrige artikel Öppna moderater har valt ny ordförande – ska visa att M har bästa HBTQ-politiken Næste artikel Chefredaktör väntas ta över Reportrar utan gränser
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.