”Huruvida jag blir kvar som gd på Skolverket finns inget beslut om”

Skolverkets Peter Fredriksson har ännu inte fått besked om han får sitta kvar efter att hans förordnande som gd löper ut i juli. 

I veckan stod det klart att både Migrationsverkets och Sidas generaldirektörer, Mikael Ribbenvik och Carin Jämtin, lämnar i vår efter att regeringen valt att inte förlänga deras uppdrag. Även Skolverkets Peter Fredrikssons förordnande är på väg att löpa ut. 

{{toplink}}

Peter Fredriksson blev nyligen utsedd till ordförande för rådet för professioner i skolväsendet, där han ska sitta fram till den 31 juli 2023, då hans förordnande som generaldirektör för Skolverket löper ut.

– Huruvida jag blir kvar som gd på Skolverket eller inte finns inget beslut om. En förlängning av mitt förordnande medför, antar jag, att jag också blir kvar som ordförande i rådet, sa han till Altinget den 14 februari. 

Utsågs 2017

Peter Fredriksson har suttit på gd-posten sedan 2017 då han efterträdde tidigare utbildningsminister Anna Ekström (S).

{{toplink}}

Forrige artikel Världsbankens chef lämnar i förtid Världsbankens chef lämnar i förtid Næste artikel Falunskola vinner EU-tävling
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.