Kristina Syk till Säkerhets- och försvarsföretagen

Säkerhets- och försvarsföretagen (Soff) har rekryterat Kristina Syk. Hon ska bistå branschorganisationen med att stärka upp arbetet inom områdena totalförsvar och samhällssäkerhet.

Kristina kommer senast från Ramboll, där hon arbetat som strategisk rådgivare inom civila beredskapsfrågor och totalförsvar. Tidigare har hon varit vd för Straterno AB, anställd på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Försvarsmakten.

– Jag vill särskilt arbeta för utökad samverkan och dialog mellan den privata och offentliga sidan, så att vi med gemensamma krafter bidrar till utvecklingen av totalförsvaret och krisberedskapen, säger Kristina Syk i ett pressmeddelande från Soff.

Syk tillträder den 4 oktober.

Forrige artikel Särskild utredare vill ta MP-plats i riksdagen Næste artikel Svenska kraftnäts ex-gd får cement i knät Svenska kraftnäts ex-gd får cement i knät
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.