Särskild utredare vill ta MP-plats i riksdagen

Efter femton år inom civilsamhället, bland annat med uppdrag för RFSL och RFSU, satsar Ulrika Westerlund på att sadla om till riksdagspolitik för Miljöpartiets räkning.

Ulrika Westerlund är just nu projektledare hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Där leder hon arbetet med myndighetens HBTQI-utredningsuppdrag.

Men nu hoppas Ulrika Westerlund på att stå med på listan för Miljöpartiet Stockholms stad.

Transpersoners rättigheter

Mellan åren 2010 och 2016 var hon förtroendevald förbundsordförande för RFSL. År 2017 var Westerlund särskild utredare för utredningen ”Transpersoner i Sverige”, om transpersoners rättigheter.

Hon har även engagerat sig i asylsökandes rättigheter, hälsofrågor och familjepolitik.

”Dessa olika uppdrag har gett mig kunskap om hur politiskt förändringsarbete bedrivs, som jag tror skulle vara till stor nytta i ett uppdrag som riksdagsledamot”, skriver Westerlund på sin Facebook-sida.

 

Forrige artikel Han kan ta över Gutelands plats i EU-parlamentet Han kan ta över Gutelands plats i EU-parlamentet Næste artikel Kristina Syk till Säkerhets- och försvarsföretagen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.