Krokom köper ut förvaltningschef

Chefen för barn-och utbildningsförvaltningen i Krokom slutar efter en överenskommelse om fortsatt lön i ett år. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.  

Barn-och utbildningsförvaltningens Jan Colm har gjort sin sista dag som chef. Det stod klart i slutet av augusti då han tvingades sluta med omedelbar verkan. 

Colm ledde förvaltningen i två år men slutade efter en överenskommelse med arbetsgivaren. 

– Jag har fattat beslutet efter noggrant övervägande utifrån en bedömning av situationen, det är såklart väldigt tråkigt när det blir så här, säger Thomas Jonsson, Krokoms kommundirektör, i ett pressmeddelande. 

Colm får en ersättning på 12 månadslöner. Det motsvarar en summa på drygt en miljon kronor. 

Tidigare kommundirektören i Krokom, Jonas Törngren, är tillfällig chef för barn-och utbildningsförvaltningen under rekryteringsperioden.  

Altinget har sökt Jan Colm, som avböjer att kommentera. 

Forrige artikel De ska tycka till om Folkbildningsutredningen De ska tycka till om Folkbildningsutredningen Næste artikel Moderat riksdagsledamot blir kommuntopp
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.