Moderat riksdagsledamot blir kommuntopp

Johanna Hornberger (M) lämnar riksdagen för att bli kommunstyrelsens ordförande i Danderyd. 

Johanna Hornberger blev riksdagsledamot efter valet 2022, som statsrådsersättare åt Tobias Billström. Under sina två år i riksdagen har hon varit suppleant i trafikutskottet och miljö- och jordbruksutskottet. Sedan ett knappt år har hon också varit suppleant i EU-nämnden.

Men precis innan hon var på väg att få en ordinarie riksdagsplats, i och med Tobias Billströms avgång, återvände hon till kommunpolitiken i Danderyd. Där tar hon över ordförandeklubban i kommunstyrelsen efter Hanna Bocander.

”Det är med stor entusiasm som jag ser fram emot att tillsammans med danderydsborna och alla mina kollegor i kommunpolitiken göra Danderyd ännu bättre!”, skriver Hornberger på Instagram.

Den som i stället kommer att ta över Tobias Billströms plats i riksdagen blir Adam Reuterskiöld (M), som sedan valet varit statsrådsersättare för Niklas Wykman (M).

 

Forrige artikel Sveriges grönaste stad är utsedd Sveriges grönaste stad är utsedd Næste artikel Toppdiplomat blir ny kabinettsekreterare Toppdiplomat blir ny kabinettsekreterare
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.