Pourmokhtari KU-anmäls efter S-kritik

Socialdemokraterna KU-anmäler Romina Pourmokhtari (L) efter en intervju då klimat- och miljöministern bland annat kritiserat partiet för saktfärdighet i vindkraftsfrågan. ”Till slut blir man jädrigt trött på osanningar”, säger Anna-Caren Sätherberg (S) till Expressen.

Efter Socialdemokraternas och Centerpartiets gemensamma pressträff i måndags bemötte klimat- och miljöministern partiernas kritik mot regeringens klimatpolitik i en intervju med Sveriges Radio.

Socialdemokraterna har ägnat sin regeringstid åt att montera ner kärnkraften, sade Romina Pourmokhtari (L) som också kritiserade den tidigare regeringen för att ”inte gjort någonting” för att skynda på tillståndsprocesser för utbyggnaden av den havsbaserade vindkraften.

Nu kontrar S med en KU-anmälan.

– Till slut blir man jädrigt trött på osanningar. De har fortfarande inte lämnat valretoriken och Sverige förtjänar ett bättre samtalsklimat där statsråd ger en bild som är sann, säger Anna-Caren Sätherberg, gruppledare för S i miljö- och jordbruksutskottet, till Expressen.

KU-vapnet

Partiet har tidigare sagt att de ska vara varsamma med KU-anmälningar, vilket den tidigare landsbygdsministern i intervjun med Expressen också menar att man är.

– Absolut, det tycker jag att vi är. Men man kan ju inte inte KU-anmäla om vi har statsråd som säger att vi inte gjort någonting åt havsvindkraften eller att vi monterade ned svensk kärnkraft. Det enklaste sättet att slippa en KU-anmälan är att inte fara med osanning.

Forrige artikel Efter tre månader – Buschs elstödsansökan inlämnad Efter tre månader – Buschs elstödsansökan inlämnad Næste artikel Kinberg Batra kastar tillbaka bollen till Riksbanken  Kinberg Batra kastar tillbaka bollen till Riksbanken 
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.