Tidigare partisekreterare ny landshövding i Örebro

Lena Rådström Baastad, tidigare socialdemokratisk riksdagsledamot och partisekreterare 2016–2021, har utsetts till ny landshövding i Örebro län. 

Civilminister Erik Slottner (KD) meddelar regeringens beslut på plats i Örebro:

– Lena Rådström Baastad är en person med omfattande erfarenhet av kommunal verksamhet. Hennes erfarenheter som kommunalråd och som partisekreterare kommer att vara en tillgång för invånarna i Örebro län. Jag är glad att Lena Rådström Baastad har tackat ja till uppdraget som ny landshövding i Örebro län.

Hon tillträder som landshövding den 1 mars 2023 och förordnandet går ut den 28 februari 2029. Hennes lön landar på 109 800 kronor, 5 000 kronor mindre än kollegan Anna Kinberg Batra som i förra veckan utsågs till ny landshövding i Stockholm.

Tidigare KSO i Örebro

Lena Rådström Baastad valdes in i riksdagen vid valet 2018 men lämnade före mandatperiodens slut, i september 2021. Samma höst klev hon även av uppdraget som Socialdemokraternas partisekreterare, en post hon hade i fem år.

Mellan 2006 och 2016 var Rådström Baastad kommunalråd och från 2011 också kommunstyrelsens ordförande i Örebro.

{{toplink}}

Forrige artikel Vallöften – Det här lovar partierna i valet 2022 Vallöften – Det här lovar partierna i valet 2022 Næste artikel Granskning inleds av statens biståndsuppföljning Granskning inleds av statens biståndsuppföljning
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.