SD får ny gruppledare i Stockholm

Gabriel Kroon är Sverigedemokraternas nya gruppledare i Region Stockholm. Han är också partiets förstanamn på kommunvalsedeln och kandiderar därmed till borgarråd.

Han blev nominerad och vald under partiets valkonferens som hålls i Stockholm den 11-13 mars. Kroon är 25 år och har sedan 2018 verkat som regionpolitiker i Stockholm. I januari hamnade han på listan över de 30 mäktigaste under 30, som sammanställts av Expressens politikredaktion. Som ny i stadshuset kommer han att fokusera på bilisters förutsättningar, arkitektur och äldreomsorg.

– Jag fick förfrågan om jag ville sadla om till kommunpolitiken och vara den person som bygger upp och leder vårt lag inför den kommande mandatperiod. Jag ser det som en stor, men spännande, utmaning, säger han till Mitti.

Som ny gruppledare efterträder han Peter Wallmark som stängdes av i februari efter att en internutredning inletts. Utredningen beräknas vara klar i april.

Forrige artikel Tidigare S-ledamot till fackförbundet DIK Næste artikel Politikjournalist får pris av Svenska akademien
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.