Tidigare S-ledamot till fackförbundet DIK

Fackförbundet DIK har anställt den tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Palm som vikarierande utredningsansvarig.

Under tiden som riksdagspolitiker var hon bland annat ordförande i civilutskottet och vice ordförande i socialutskottet. Palm har sedan utträdet ur riksdagen år 2015 ägnat sig åt ett ordförandeuppdrag i Alla kvinnors hus och skrivit två böcker på feministiskt tema. Hon sitter också i Rädda barnens styrelse och var särskild utredare i regeringens utredning om tandvård som pågick i tre år. 

DIK:s kommunikations- och marknadsavdelningen anställer också Agnes Kullenmark som projektledare. Hon kommer senast från Arenagruppen.

– Många av DIKs medlemmar har oerhört samhällsviktiga jobb och vi som deras fackförbund behöver bli ännu bättre på att lyfta deras frågor, inte minst i ett valår. Därför är jag så glad att Veronica och Agnes vill jobba hos oss, säger Johanna Lindell VD för DIK, i ett pressmeddelande.

DIK är ett fackförbund för anställda eller studenter inom kultur, kommunikation och kreativ sektor. I dag har de drygt 20 000 medlemmar och ingår i Saco.

Forrige artikel Svenskt friluftsliv får ny generalsekreterare Næste artikel SD får ny gruppledare i Stockholm
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.