Skolinspektionen stänger skola i Nyköping

Ett skolföretag i Nyköping har fått sitt tillstånd att bedriva skolverksamhet indraget. Nu kan 60 barn behöva byta skola.

Under tisdagen meddelade Skolinspektionen att Båktorp AB:s tillstånd att bedriva skolverksamhet dras tillbaka den 20 juni 2024. Norrköpingsföretaget driver en högstadieskola och ett HVB-hem.

De brister som Skolinspektionen har påpekat är bland annat att undervisningen inte har bedrivits av lärare, att innehållet och omfattningen av undervisningen har varit bristfällig i flera ämnen och att elevers frånvaro har utretts bristfälligt.

De elever som går på skolan kommer att erbjudas plats på kommunala skolor i elevernas hemkommuner. Företaget har möjlighet att överklaga beslutet.

Forrige artikel Svenska EP-ledamöters inflytande minskar – några sticker ut Svenska EP-ledamöters inflytande minskar – några sticker ut Næste artikel Ministern på startlinjen i veteran-VM: ”En sporre i träningen” Ministern på startlinjen i veteran-VM: ”En sporre i träningen”
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.