Slutreplik: En sorglig utveckling för Sverige

Det är som ett eko från förr när Maria Malmer Stenergard skriver om arbetslinjen i Altinget. Men tyvärr skriver Moderaterna bara om arbetslinjen, i stället för att leva efter den. Numera prioriteras utvisningar före jobb. Det skriver tre centerledamöter i en slutreplik. 

Under Moderaternas ledning fortsätter den redan listtoppande arbetslösheten att stiga. Det är ett resultat av regeringens ineffektiva, och direkt jobbförstörande, jobbpolitik. Arbetsgivarorganisationer och ledande företag går ut, en efter en, och rasar mot regeringens förslag om höjt lönegolv för arbetskraftsinvandring.

Tidöstyret sätter fälleben för företagens tillväxt och bidrar till arbetslösheten.

Har ni glömt bort, Moderater? 

Malmer Stenergard säger att arbetskraftsinvandringen tar jobb från de arbetslösa som redan bor i landet. Moderaterna verkar ha blivit socialister som tror att det bara finns ett visst antal jobb. Arbetskraftsinvandring bidrar till att utveckla svenska företag så att de kan växa och anställa fler. Det är inte ett nollsummespel. Det brukade Moderaterna förstå.

Men nog måste fler som redan är i landet också komma i arbete. Därför vill Centerpartiet sänka kostnaderna för att anställa. Regeringen ökar kostnaderna. Det är inte så man får fler i arbete.

Både moderater och sverigedemokrater påstår att antalet högutbildade arbetskraftsinvandrare ökar. Det stämmer inte. Vi skulle önska att ministern använder sina mattekunskaper under framtida gruppmöten i Riksdagen. Då kanske hennes partikollegor i framtiden förstår skillnaden mellan andel och antal. 

Rekryterar inte fler

Tillgången till högutbildad och högt eftertraktad kompetens minskar för Sveriges företag. Populistiska förslag som ekonomiskt bidrag vid återvandring och glada jubel över att färre människor kommer hit bidrar inte till att rekrytera fler.

Förr var Moderaterna partiet för dem som jobbar. Nu är Moderaterna partiet för att utvisa de som jobbar. Det är en sorglig utveckling och till skada för Sveriges företag.

Forrige artikel Ge inte extremisterna rätt Ge inte extremisterna rätt Næste artikel Din dröm om ingenjörslandet Sverige saknar grund, Mats Persson Din dröm om ingenjörslandet Sverige saknar grund, Mats Persson