Statens försvarshistoriska museer får ny chef och överintendent

Regeringen har utsett Helena Rånlund till ny chef och överintendent för myndigheten Statens försvarshistoriska museer, SFHM.

Rånlund tog redan i september förra året över uppdraget som vikarierande överintendent på myndigheten. Dessförinnan var hon stabschef inom samma organisation. Hon tillträder som ordinarie chef den 7 april.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få leda Statens försvarshistoriska museer. Som statlig museimyndighet och kunskapsinstitution är det SFHM:s viktiga uppdrag att ge möjligheter till kunskap och reflektion om hur fred och krig påverkat vårt samhälle och vår samtid. Nu ser jag fram emot att tillsammans med alla i myndigheten fortsätta den strategiska verksamhetsutvecklings-resa som pågår, säger Helene Rånlund, i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare haft uppdrag som departementsråd i Regeringskansliet och ämnesråd vid finansdepartementet samt varit ekonomichef på SIDA.

SFHM ansvarar för Armémuseum i Stockholm, Flygvapenmuseum i Linköping och Försvarets traditionsnämnd.

Forrige artikel Lärare stoppade skolattack – nomineras till pris Næste artikel Volvotopp till Childhood foundation
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.