Värmdöpolitiker får riksdagsplats

Jasmin Farid (M), ordförande för Kultur- och fritidsnämnden i Värmdö, vikarierar under våren och sommaren i riksdagen.

I riksdagsvalet 2018 stod Farid först på femtonde plats på Moderaternas riksdagslista i Stockholms län. Men olika omständigheter gör att hon med några månader kvar på mandatperioden får en riksdagsplats trots att Moderaterna bara har 11 mandat i valkretsen.

Tre av politikerna framför henne på listan: Tomas Tobé, Erik Andersson och Fredrik Schulte, har nämligen hoppat av sina riksdagsuppdrag under mandatperioden. Och ytterligare en, Magdalena Schröder är barnledig fram till den 1 augusti. Så fram till dess har Jasmin Farid en riksdagsplats. Lokalpolitiken tar hon med sig till riksdagen.

– Jag kommer att driva frågor om Sveriges och Värmdös infrastruktur. Bland annat kommer jag att driva frågan om att slopa avgifterna på Skurubron och stärka stödet för Stockholms läns infrastruktur, säger hon i ett inlägg från Värmdömoderaterna.

Forrige artikel Statens försvarshistoriska museer får ny chef och överintendent Næste artikel Hon ska vägleda Fremias medlemmar
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.