SD-byte i EU-nämnden

Julia Kronlid lämnar uppdraget som suppleant i EU-nämnden. Hon ersätts av Linda Lindberg.

Julia Kronlid är riksdagsledamot sedan 2010. Sedan valet i höstas är hon ledamot i socialförsäkringsutskottet. Utöver det är hon också ledamot i både utrikesnämnden och krigsdelegationen samt ersättare i riksdagsstyrelsen och suppleant utrikesutskottet. Fram till den 10 juni var hon också suppleant i EU-nämnden, men det uppdraget lämnar hon nu över till Linda Lindberg.

Lindberg kom in i riksdagen i höstas. Hon är inte ordinarie ledamot i något utskott. Däremot är hon sedan tidigare suppleant i civilutskottet, socialförsäkringsutskottet, socialutskottet, arbetsmarknadsutskottet och utbildningsutskottet.

Många suppleanter

Det råder ingen brist på sverigedemokratiska suppleanter i EU-nämnden. Partiet har tre ordinarie ledamöter, men partiet har hela 22 suppleanter.

Det är flest av alla partier. Närmast kommer Moderaterna med 18 suppleanter. Kristdemokraterna har minst antal personer i utskottet, en ordinarie ledamot och tre suppleanter.

 

Forrige artikel Ledarskribent till KD Næste artikel Ny chef för vård och omsorg på SKL
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.