De blir SR:s nya korrar

Sveriges radio har utsett fyra nya korrespondenter som börjar i höst.

Richard Myrenberg blir nygammal Afrikakorrespondent. Han hade samma roll åren 2013-17. Han kommer att utgå från Johannesburg och ersätter Samuel Larsson.

– Det känns fantastiskt roligt och ett privilegium att åter få rapportera från världens mest spännande kontinent, säger Myrenberg i ett pressmeddelande.

Ny korrespondent i Sydeuropa med Paris som bas blir Marie Nilsson Boij. Hon kommer från en roll som producent på Studio Ett och ersätter Margareta Svensson.

– Jag är otroligt stolt och glad över att ha fått detta fina uppdrag, som jag tar mig an med stor ödmjukhet i denna för Sydeuropa så svåra tid, säger Nilsson Boij.

Carina Holmberg heter den nya korren i Norge/Island. Hon kommer närmast från rollen som rikskorre för Ekot i Göteborg.

– Det är inspirerande utmaning att få ta över uppdraget som Norge och Island korrespondent efter Jens Möllers utmärkta och grundliga bevakning av området, säger Carina Holmberg.

Ny korre i Latinamerika med Bogota som bas blir Ivan Garcia. Han har arbetat i Ekots politikgrupp i flera år och är född och uppvuxen i Chile.

– Jag hoppas att kulturblandningen i mig som latinosvensk samt 30 år i journalistyrket, varav hälften på SR, ger mig verktygen för att klara av jobbet, gärna i interaktion med lyssnarna, säger Ivan Garcia som ersätter Lotten Collin.

Alla nya korrespondenter börjar efter sommaren.

Forrige artikel Svensk folkbildare till global organisation för vuxenutbildning Næste artikel Amerikansk ex-finansminister död
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.