De har den mest patientsäkra operationsvården i Sverige

Lasarettet i Ljungby har Sveriges mest patientsäkra operationsvård. Det visas i det kvalitetsindex för sjukhus med akutkirurgi 2019 som tagits fram av Svenskt Perioperativt Register.

Kvalitetsindexet består av nio delar som på olika sätt speglar kvaliteten i verksamheten på operationsavdelningen. Kvalitet på smärtlindring, om akut kirurgi genomförs i tid och om väntetid för planerad operation är under 90 dagar är exempel på delar som mäts i indexet. Syftet är att utvärdera och förbättra vården för alla patienter som genomgår en operation.

– Indexet är något som vi aktivt jobbar med vad gäller att följa och mäta. Vi har infört kriterierna i vår verksamhetsplan för 2020. Den här uppmärksamheten gläder oss och sporrar oss i vårt kvalitetsarbete, säger Niklas Silvert, verksamhetschef för anestesikliniken, i ett pressmeddelande.

Det är 78 sjukhus i Sverige som har undersökts. Ljungby, Capio St Göran, Eksjö och Södertälje är de akutsjukhus som nådde målet detta år. 

 

Forrige artikel Han är ny vd för branschföreningen SISP Næste artikel C-topp lämnar utskott
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.