Erik Brandsma lämnar Energimyndigheten

Energimyndighetens generaldirektör, Erik Brandsma, har på egen begäran valt att lämna Energimyndigheten. 

Regeringen har i dag fattat beslut om att entlediga Erik Brandsma på hans begäran från tjänsten som generaldirektör vid Energimyndigheten. Erik Brandsma tillträdde som generaldirektör 1a maj 2012 och fick i slutet av förra året förlängt förordnande från regeringen. 

–  Efter sex fantastiska år på myndigheten är det dags för mig att gå vidare. Jag återvänder till näringslivet som VD för Jämtkraft och fortsätter att driva fram energiomställningen därifrån, säger Erik Brandsma i ett pressmeddelande från Energimyndigheten. 

− Jag vill tacka Erik Brandsma för hans goda arbete som generaldirektör för Energimyndigheten och önskar honom lycka till med hans nya uppdrag, säger samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan. 

Zofia Lublin arbetar i dag som chef för myndighetens analysavdelning och kommer att kliva in som tillförordnad generaldirektör under rekryteringen av en efterträdare. 

 

Forrige artikel Berit Högman tf landshövding Västernorrlands län Næste artikel Maja Fjaestad statssekreterare på socialdepartementet
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.