Fyra nykterhetsrörelser kan bli ett: ”Starkare tillsammans”

Fyra nykterhetsrörelser kan i framtiden gå i samman och bilda ett gemensamt förbund – om medlemmarna vill det.

Det är Junis, Ungdomens nykterhetsförbund (UNF), Nykterhetsrörelsens scoutförbund (NSF) och IOGT-NTO som i framtiden kan gå samman i ett gemensamt förbund. Det rapporterar Accent, som ges ut av IOGT-NTO.

Frågan diskuterades av förbundsstyrelserna i januari. Men en hopslagning kan bara bli aktuell om medlemmarna själva är med på förslaget.

– Vi är starkare tillsammans än var och en för sig, och nu vill vi ta det till nästa nivå i dialog med medlemmarna, säger IOGT-NTO:s ordförande Lucas Nilsson till tidningen.

Junis, UNF och NSF tillhör redan IOGT-NTO-rörelsen. Under hela våren kommer medlemmarna att bjudas in till olika fysiska och digitala gemensamma möten för dialog.

Forrige artikel Han går från Almega till Kompetensföretagen Næste artikel Reinfeldt föreslås bli ny fotbollsboss Reinfeldt föreslås bli ny fotbollsboss
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.