Han går från Almega till Kompetensföretagen

Fredric Skälstad blir näringspolitisk chef på Kompetensföretagen.

I en satsning på sitt näringspolitiska arbete rekryterar Kompetensföretagen Fredric Skälstad till dne nyinrättade positionen som näringspolitisk chef. Förbundet kommer även rekrytera en näringspolitisk expert, skriver man i ett pressmeddelande

Fredric Skälstad får i uppgift att utveckla och leda arbetet med att förbättra villkoren för företag inom bemanning, rekrytering och omställning. Senast kommer han från en tjänst som branschchef på Almega Utbildningsföretagen.

Skälstad har bland annat även varit politisk sakkunnig med ansvar för skolfrågor hos dåvarande skolminister Jan Björklund. 

– Kompetensföretagen bygger någonting nytt och spännande. Det är självklart att tacka ja till att vara med och skapa rätt förutsättningar för en bransch som ger ett ovärderligt bidrag till Sveriges konkurrenskraft och varje år hjälper hundratusentals människor att hitta rätt på en snabbrörlig arbetsmarknad, säger Fredric Skälstad i pressmeddelandet. 

 

Forrige artikel Tidigare kommundirektör blir regiondirektör i Dalarna Tidigare kommundirektör blir regiondirektör i Dalarna Næste artikel Fyra nykterhetsrörelser kan bli ett: ”Starkare tillsammans”
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.