Han ska leda demokratikommittén

Peter Örn har fått i uppdrag av regeringen att leda en demokratikommitté som ska arbeta med att med att främja, förankra och försvara demokratin.

Demokratikommittén ska engagera hela det svenska samhället i arbetet för att högtidlighålla att det år 2021 gått 100 år sedan kvinnor för första gången fick rösta i det svenska riksdagsvalet.

– Den svenska demokratin är en ungdomlig hundraåring. Den är stark och samtidigt bräcklig. Varje generation måste vinna demokratin åter i mötet med sin tids utmaningar. Det handlar bland annat om göra fler människor mer delaktiga, om att fördjupa tilliten i samhället och om att möta nya hot mot demokratin, säger Peter Örn i ett pressmeddelande.

Peter Örn har tidigare varit bland annat generalsekreterare för Svenska Röda Korset, vd för Riksteatern, vd för Sveriges Radio samt lett ett flertal offentliga kommittéer.

Forrige artikel Rektor återvänder till GIH Næste artikel Christian W Jansson ny ordförande i PostNord
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.