Helena Stålnert ny ordförande i Förvaltningsstiftelsen för public service-bolagen

Blir ordförande i Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB och Sveriges Utbildningsradio AB.

– Helena Stålnerts samlade erfarenheter och bakgrund, däribland som nyhetsjournalist och ledare inom både public service och det privata näringslivet, utgör grund för den kompetens jag ser att uppgiften kräver. Den främsta är att värna public service oberoende, kommenterar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i ett pressmeddelande.

Helena Stålnert är och vd för kommunikationsbyrån Stålnert Kommunikation AB. Hon har tidigare arbetat som journalist och var bland annat chef för Aktuellt-redaktionen på SVT. Hon har även arbetat som kommunikationsdirektör på Saab och SSAB.

Hon tillträder den 1 januari 2016 och uppdraget sträcker sig till den 31 december 2019.

Forrige artikel Tre nya justitieråd till Högsta domstolen Næste artikel Maria Hemström-Hemmingsson ny GD för Inspektionen för socialförsäkringen
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.