Högskola i Västergötland är Sveriges mest jämställda lärosäte

Högskolan i Borås är 2021 års bästa lärosäte vad gäller jämställdhet. Det är fjärde året i rad som högskolan tar hem utmärkelsen.

Nyckeltalsinstitutet rankar varje år arbetsplatser enligt en rad olika jämställdhetskriterier. Trots att Högskolan i Borås backar från 137 till 134 poäng var deras poängskörd tillräcklig för att toppa listan över lärosäten.

Borås uppnår 2021 ännu lägre skillnader i lång sjukfrånvaro, uttag av föräldraledighetsdagar och sysselsättningsgrad, enligt ett pressmeddelande.

Högskolan har dock jämfört med 2020 en lägre andel yrkesgrupper med en könsfördelning inom 40–60 procent. I tillsvidareanställningar är kvinnor underrepresenterade och på chefsnivå är det i stället männen som utgör en lägre andel.

SR bäst av alla

Tittar man på alla arbetsplatser som har mätts av Nyckeltalsinstitutet hamnar Sveriges Radio i topp som Sveriges mest jämställda arbetsplats. Lokalförvaltningen Göteborgs stad och Luleå energi hamnar också på pallplats.

Forrige artikel Hon utreder hur barn kan använda barnkonventionen Hon utreder hur barn kan använda barnkonventionen Næste artikel Han blir ny vd för naprapatgrupp
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.