Hon tar över efter Rektor Hamid

Helén Claesson har utsetts till ny barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun. Hon efterträder Hamid Zafar, som fick lämna tjänsten efter avslöjanden om rasistiska uttalanden på nätet.

Det var i höstas som Dagens nyheter avslöjade att Hamid Zafar, känd skoldebattör, skrivit rasistiska och homofobiska inlägg under pseudonym. Avslöjandet ledde till att Zafar förlorade sitt jobb som barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun. 

Nu har kommunen alltså hittat hans ersättare. Helén Claesson blev tillförordnad barn- och utbildningschef när Zafar fick lämna tjänsten, och det är hon som nu får fortsätta i rollen. 

– Jag ser fram emot uppdraget att tillsammans med skolledarna, verksamheterna och politiken fortsätta att arbeta för att skapa goda förutsättningar för barn, elever och personal i Mullsjö kommun. Det jag har sett hittills är att det har skett mycket positivt de senaste åren, säger Helén Claesson i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Fores rekryterar avgående generaldirektör Næste artikel Ny ordförande föreslagen för M i Stockholm
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.