Jan Nygren slutar i styrelsen för Danderyds sjukhus

Styrelseordföranden avgår i protest mot landstingsledningen, skriver Svenska Dagbladet.

Jan Nygren väljer att sluta som styrelseordförande för Danderyds sjukhus med omedelbar verkan. Anledningen är att han anser att landstingsledningen har agerat oprofessionellt gentemot sjukhuset. Detta efter att landstingsledningen, via ägarutskottets vice vd Henrik Gaunitz, uppmanat sjukhusets vd Stefan Jacobson att lämna sin anställning.

– Och det görs utan några som helst kontakter med mig eller styrelsen trots att man rimligen borde veta att det är styrelsen som anställer och avskedar en vd. Ingen annan. Om ägarna har synpunkter på en vd i ett dotterbolag är det naturligtvis ordföranden som ska kontaktas, säger Jan Nygren till SvD.

Jan Nygren har tidigare varit socialdemokratisk samordningsminister och tjänstgjort som statssekreterare på civildepartementet och försvarsdepartementet. Han tillträdde 2012 som styrelseordförande för Danderyds sjukhus.

Forrige artikel Stockholms musikpedagogiska institut flyttar till Södertörns högskola Næste artikel Åsa Romson (MP) blir medlare för frågor om anpassning
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.