Kärnkraftbolag brister i insikt anser myndighet

KÄRNKRAFT. Kärnkraftverket i Oskarshamn kommer att stå under fortsatt övervakning av Strålsäkerhetsmyndigheten. Bolaget har förbättrat säkerhetsarbetet, men inte tillräckligt.

ENERGI. Sedan december 2012 står kärnkraftverket i Oskarshamn under särskild tillsyn av Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) på grund av brister i säkerhetsarbetet. Den senaste halvårsredovisningen visar på framsteg, men inte tillräckligt stora sådana för att tillsynen ska hävas. Det skriver SSM i sin granskningsrapport.

OKG – som äger Oskarshamnsverket – har "i flera fall brustit i att förstå omfattningen av den problembild som finns inom vissa områden" skriver SSM i rapporten och tar underhåll och strålskyddsverksamhet som exempel.

Forrige artikel KD: inför tillfälliga uppehållstillstånd KD: inför tillfälliga uppehållstillstånd Næste artikel Högre anslag krävs till försvaret
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.