Löfven gav halvt svar om föräldraförsäkringen

BARN. Föräldraförsäkringen kan bli mindre flexibel i framtiden. Men allt beror, enligt statsminister Stefan Löfven, på hur väl föräldrarna börjar dela på föräldraledigheten.

Föräldraförsäkringen kommer inte att kortas. Det lovade statsminister Stefan Löfven i ett svar till riksdagsledamoten Emma Henriksson (KD). Däremot vill han inte lova att regeringen låter försäkringens flexibilitet förbli orörd, det vill säga möjligheten att ta ut färre dagar och på så sätt sträcka ut ledigheten över en längre tid.

- Vi ska inte korta föräldraförsäkringen, men den ska bli mer jämställd, sade Stefan Löfven i sitt svar till Henriksson vid statsministerns frågestund i riksdagens kammare.

Bakgrunden till Henrikssons fråga är uttalanden från socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) om att föräldraförsäkringen kan anses vara för lång.

 

Forrige artikel 620 miljoner till järnvägen i år Næste artikel Norden går samman mot Ryssland
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.