Luleås kommunalråd avgår

Luleås kommunalråd Lenita Ericson (S) avgår med omedelbar verkan, skriver SVT. Anledningen är en intern maktkamp inom partiet. 

Efter mindre än ett år på posten har Lenita Ericson (S) bestämt sig för att lämna posten som kommunalråd i Luleå, skriver SVT Nyheter Norrbotten. I sitt avgångsbrev skriver Ericson att hon inte haft de förutsättningar som behövs för att utföra uppdraget på grund av en pågående maktkamp inom den lokala partiledningen. 

– Jag hade hoppats och förväntat mig att de i den lokala partiledningen som inte stod bakom nomineringen av mig som ordförande och gruppledare skulle acceptera och agera utifrån medlemmarnas val. Det har tyvärr inte skett, skriver hon i brevet. 

Ericson valdes till kommunstyrelsens ordförande i januari 2020. Beslutet om vem som blir hennes ersättare kommer att tas av kommunfullmäktige i Luleå. 

Forrige artikel De får Nobelpriset i fysiologi eller medicin Næste artikel Magdalena Andersson nominerad till toppjobb
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.