Ny chefsekonom på FI

Han doktorerade i Stockholm, men har sedan arbetat som rådgivare åt den isländska regeringen och som biträdande myndighetschef på den isländska Finansinspektionen. Nu blir Jon Thor Sturluson ny chefsekonom på den svenska Finansinspektionen.

Jon Thor Sturluson har doktorerat i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och arbetar i dag som docent och prefekt vid Reykjaviks universitet. Mellan 2013 och 2020 var han biträdande myndighetschef på den isländska Finansinspektionen, dessförinnan var han rådgivare åt den isländska regeringen.

Nu blir Jon Thor Sturluson ny chefsekonom på den svenska Finansinspektionen, där han även kommer att ingå i ledningsgruppen. Han tillträder sin nya tjänst senast den 1 maj 2024.

Forrige artikel Han blir ny Slöseriombudsman Han blir ny Slöseriombudsman Næste artikel Tufft läge för gädda och abborre
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.