Örebrobostäder kan vinna tungt hållbarhetspris

Sex finalister gör upp i kampen om att vinna Tech Awards Swedens hållbarhetspris.

Örebrobostäder, som med hjälp av AI och datadrivna beslut har sparat 52 procent i elförbrukning jämfört med 2005, är en av de nominerade till att vinna Årets hållbarhetspris som delas ut av Tech Awards Sweden.

– Världen är i skriande behov av omställning och tech är en nyckel för att möjliggöra denna transformation. I hållbarhetssammanhang pratar vi ofta om mål som ligger framåt i tiden, samtidigt som just tid är en bristvara, säger jurymedlemmen Johanna Giorgi i ett pressmeddelande.

– Jag är därför oerhört glad att juryn sållat fram nominerade som använder tech för att ställa om och utmana branscher – inklusive IT-branschen – här och nu.

Elchef med på maktlistan

Örebrobostäders el- och automationschef Jonas Tannerstad finns också med på listan över de 50 mest inflytelserika personerna inom tech. 2022 korades han också till Årets AI-svensk.

Forrige artikel Thomas Persson slutar som gd Thomas Persson slutar som gd Næste artikel GD får förlängt förtroende
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.