Översikt: Här är de viktigaste förhandlingsgrupperna på COP28

När världens länder i dagarna försöker nå en överenskommelse på FN:s klimattoppmöte, COP28, förhandlar de i grupper. Många länder är dock med i flera förhandlingsgrupper och har därför många olika intressen som står på spel. Altinget ger dig här en översikt.

Af Christina Houlind & Rasmus Lauge Winding
journalist resp. researcher, Altinget.dk

Det är många olika intressen som möts kring borden när världens länder träffas under FN:s årliga klimattoppmöte som just nu äger rum i Dubai.

Men vilka länder ingår egentligen i samma förhandlingsgrupper? Vilka grupper överlappar varandra – och med vilka länder? Detta har Altinget har kartlagt. Få en överblick över de viktigaste grupperna och dyk ner i grafiken. 

 

{{toplink}}

Forrige artikel M-anställd skadad i skottlossning i Bryssel M-anställd skadad i skottlossning i Bryssel Næste artikel Lista: Förslagen i nya Tidöavtalet Lista: Förslagen i nya Tidöavtalet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.