PR-konsult gör riksdagscomeback

Public affairs-byrån The Labyrinths delägare Ulrika Karlsson ska tjänstgöra som ersättare i riksdagen för Moderaterna.

Ulrika Karlsson (M) var riksdagsledamot 2006-2018. Hon fick lämna riksdagen efter valet 2018 eftersom Moderaterna backade med ett mandat i hennes valkrets. Efter det har hon övergått till PR-branschen. I november 2020 blev hon ny partner på The Labyrinth.

Men sedan en dryg vecka tillbaka är Karlsson tillbaka i riksdagen som ersättare för Marta Obminska. Perioden som Karlsson kommer att sitta i riksdagen sträcker sig till och med den 15 augusti.

Kandiderar inte

Däremot har Ulrika Karlsson inga planer på att ställa upp i valet 2022.

”Jag finns idag på andra platser och med andra uppgifter som jag trivs väldigt bra med. Men här och nu ser jag fram emot att åter kliva in i riksdagen.”, skriver hon på Facebook.

Karlsson skriver också att hennes engagemang hos The Labyrinth kommer att vara vilande under perioden i riksdagen. Samtidigt kommer hon fortsätta med uppdraget som expertrådgivare i hälsa och jämställdhet  för FN. Det uppdraget fick hon i februari 2021.

 

Forrige artikel Amanda Lind: ”Demokratin behöver en återstart” Amanda Lind: ”Demokratin behöver en återstart” Næste artikel Överblick: C väljer sida och arbetarjobben försvinner Överblick: C väljer sida och arbetarjobben försvinner
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.