Publikraset i Almedalen – få ville lyssna på partiledarna

Moderaternas publiksiffror växte, tillsammans med Miljöpartiets. Men för resterande partier var publikintresset klent under Almedalsveckans partiledartal.

Det är organisationen bakom Almedalsveckan som har räknat hur många som stod i publiken när partiledarna höll tal i Almedalen. Liksom i fjol har partierna fått dela på dagarna.

Först ut var Moderaterna och Ulf Kristerssons första Almedalstal som statsminister. 3 000 personer lyssnade, vilket är nästan en fördubbling mot ifjol.

Även Miljöpartiet ökade något, men sedan är det rejäla ras för partierna. Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson lockade visserligen fler åhörare än Ulf Kristersson, men jämfört med förra året så är det nästan en halvering. 3 500 kom för att lyssna.

Övriga partier lockade under 1 000 personer till respektive tal och lägst siffra hade Sverigedemokraternas Linda Lindberg med 300 personer på lördag kväll. 

 

 

Forrige artikel Samarbete nyckeln för EU vid nästa kris Samarbete nyckeln för EU vid nästa kris Næste artikel Kommissionären: Kriserna avslöjade vårt beroende av Ryssland och Kina Kommissionären: Kriserna avslöjade vårt beroende av Ryssland och Kina
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.