S får nya utskottsgruppledare

Anna-Caren Sätherberg (S) blir ny gruppledare för partiet i näringsutskottet och Teres Lindberg (S) ny gruppledare i trafikutskottet.

Anna-Caren Sätherberg valdes in i riksdagen 2014. Hon är i dag tredje vice ordförande i trafikutskottet. Men 2017-2018 satt hon i näringsutskottet och nu återvänder hon dit för att fylla den stol som blivit tom sedan Helene Hellmark Knutsson (S) utsågs till landshövding.

– Vi behöver tänka både på det långsiktiga och kortsiktiga när vi startar igång arbetsmarknaden efter krisen. Vi behöver gemensamt, politik och näringsliv ta Sverige ur krisen för att fortsatta konkurrera på den internationella marknaden med gröna innovationer och kompetent arbetskraft, säger Anna-Caren Sätherberg, i ett pressmeddelande.

Samtidigt blir Sätherbergs gamla stol i trafikutskottet ledig. Den får Teres Lindberg, som sedan tidigare sitter i utskottet men nu tar ett kliv upp i partihierarkin.

Läs också: Ex-minister blir landshövding

Forrige artikel Tre kandiderar till skoltopps-posten Næste artikel Sundsvalls kommunstyrelseordförande slutar
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.