S-profil blir ny chefsekonom hos Vänsterpartiet

Sandro Scocco, tidigare politiskt sakkunnig åt flera socialdemokratiska ministrar, blir ny chefsekonom hos Vänsterpartiet.

Sandro Scocco kommer närmast från tjänsten som chefsekonom på Arena Idé, som ägs av fackförbundsorganisationerna LO, TCO och Saco.

Tidigare har han varit LO-ekonom och också politiskt sakkunnig åt de socialdemokratiska ministrarna Carl Tham, Mona Sahlin och Björn Rosengren.

– Vi behöver prata mer om jobb och utveckling i hela landet och hur vi får till den gröna omställningen. För det jobbet behöver vi fler personer och skarpare hjärnor, säger partiledaren Nooshi Dadgostar (V), i ett pressmeddelande.

– Internationellt i dag finns det en jättestor ekonomdebatt om det rådande paradigmet sedan 40 år, att det har gjort intellektuell konkurs. Nu har ju till och med nationalekonomer insatt att det inte stämmer med verkligheten. Paradigmet som sa att ”staten ska aldrig göra någonting”, det har också gått i graven. Men den här debatten finns knappt i Sverige. Vi skulle bara kunna uppdatera vår ekonomisk-politiska debatt med vad som sägs internationellt för att komma närmare Vänsterpartiets politik, säger Sandro Scocco.

Forrige artikel Filosof får Smers etikpris 2020 Næste artikel Ex-ambassadör avliden
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.