Stockholmsskola får fredspris

Rålambshovsskolan tilldelas Skolornas fredspris, som delas ut av Emerichfonden och Fredens hus.

Det stod mellan Rålambshovsskolan i Stockholm, Albäcksskolan i Hultsfred och Perslundaskolan i Ockelbo. 

– Att få det här priset känns både roligt och hedrande, säger Fredrik Boström, rektor på Rålambshovsskolan i ett pressmeddelande

På plats när priset delades ut fanns bland andra Stefan Löfven, Amanda Lind och Jan Eliasson. 

Motiveringen

En skola som både snackar och gör!

Vinnande skola skapar förutsättningar för en likvärdig utbildning för alla skolans elever. Med en skolledning som är noggrann och som uppmuntrar till långsiktiga och hållbara arbeten, skapas en miljö som främjar utbildning och utveckling.

Skolan har ett målmedvetet och aktivt arbete i frågor om mänskliga rättigheter, civilkurage och normer. Via internationella utbyten och fortbildningar vill skolan motivera elever och ge dem så goda förutsättningar som möjligt att utveckla sina kunskaper och stärka den språkliga kompetensen. Skolans elever både ses som och får möjlighet till att vara världsmedborgare. Detta sker i hög grad genom väl förankrade arbetssätt, där omvärlden blir en del av undervisningen.

Här finns goda förutsättningar för personal att utvecklas i sin profession, bland annat har skolan deltagit i forskningsprojekt och skolan har nära samarbeten med högre utbildning. Alla ska med, vilket blir synligt när eleverna blir kunskapsspridare. Här råder ordning och struktur och en stor portion flexibilitet.

Forrige artikel Stockholms stadsmission tillsätter marknads- och kommunikationschef Næste artikel Han blir ny ordförande i Arbetsdomstolen
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.