Thorwaldsson (S) går tillbaka till SSAB – missade att anmäla

Karl-Petter Thorwaldsson (S) går tillbaka till sitt tidigare jobb på SSAB. Men han har missat att anmäla övergången till karensnämnden, trots att regelverket ställer krav på det. ”Ett misstag”, enligt före detta näringsministern.

Karl-Petter Thorwaldsson, näringsminister i den tidigare socialdemokratiska regeringen, missade att anmäla sin anställning till karensnämnden när han nu går tillbaka till sin tidigare roll som lobbyist på SSAB. 

”Det var ett misstag”, säger han till Dagens industri som var först med att rapportera om övergången. 

Karl-Petter Thorwaldsson jobbade på SSAB som senior rådgivare fram till dess att han blev näringsminister i Magdalena Anderssons regering i november 2021. 

Statsråd som går till ett jobb utanför staten inom mindre än ett år måste anmäla övergången till karensnämnden för prövning. Thorwaldsson säger till Dagens industri att han har fått besked om att han endast får arvode från staten till den 17 september eftersom att han varit statsråd i mindre än ett år. 

”Jag har helt enkelt utgått i från att det ger mig rätten att försörja mig från och med den 18 september. Det var ett misstag från mig att inte veta att statsrådsarvodesnämnden och karensnämnden inte har med varandra att göra”, säger han till tidningen. 

{{toplink}} 

Forrige artikel Tre nya ledamöter i Lifs styrelse Næste artikel PM Nilsson fortsätter skriva för Dagens industri PM Nilsson fortsätter skriva för Dagens industri
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.