Två par bröder blev Årets Nybyggare och Årets Pionjärer

Jamshaid och Nasir Gill fick pris som årets Årets Nybyggare och Behrang och Behrooz Gilanpour utsågs till Årets Pionjärer vid en ceremoni på slottet.

Priset Årets nybyggare delas årligen ut till "en person med utländsk bakgrund som bor i Sverige och som under kort tid och med små resurser har startat ett företag".

Årets pristagare Jamshaid och Nasir Gill ligger bakom företaget Green Plank som producerar ett alternativt byggmaterial genom att kombinera återvunnen plast och skal av ris.

De får priset "för deras innovativa miljötänk och för att de genom sin internationella närvaro marknadsför Sverige som en innovativ miljönation".

Pionjärer renar luften

Utmärkelsen Årets Pionjär ges till "en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag, som står för nytänkande i sin bransch."

Bröderna Behrang och Behrooz Gilanpour driver företaget Ozone Tech System som tillhandahåller lösningar inom luftrening. De får priset för att de "själva förändrat sin livssituation och är goda förebilder för alla invandrare som väljer att starta egna företag".

Priserna delades ut av kung Carl XVI Gustaf under en ceremoni Bernadottebiblioteket på Kungliga Slottet.

Forrige artikel Martin Linder ny förbundsordförande för Unionen Næste artikel Johan Söderström fick utmärkelsen Hållbart Ledarskap 2015
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.