UHR delar ut pris till friskola

SKF Tekniska Gymnasium i Göteborg får utmärkelsen Årets Erasmus+aktör som Universitets- och högskolerådet (UHR) delar ut.

Årets Erasmus+aktör delas ut för att uppmärksamma organisationer som utvecklar sin verksamhet genom samarbeten med andra länder i Europa. I år gick utmärkelsen till friskolan SKF Tekniska Gymnasium för deras arbete med utbyten i Europa för elever på yrkesutbildningen. 

Sedan 2003 har skolan beviljats medel genom Erasmus+, vilket gjort det möjligt att erbjuda personal kompetensutveckling utomlands och elever nio veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) vid SKF:s fabriker runt om i Europa .

Juryn för årets pris bestod av Karin Röding, generaldirektör för UHR, representanter för Utbildningsdepartementet, Myndigheten för yrkeshögskolan, Svenskt Näringsliv, World Skills Sweden och Friskolornas riksförbund.

Forrige artikel Höjdhoppare blir hedersdoktor vid Malmö universitet Næste artikel Ebba Busch Thor får ny stabschef
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.