Urban Eriksson ny vd för SLU Holding

Skogsveteran blir vd för Sveriges Lantbruksuniversitets holdingbolag.

Urban Eriksson har haft ledande positioner inom skogsbranschen i 30 år. Han har bland annat varit vice vd på Sveaskog, skogsdirektör inom Södrakoncernen och forskningschef på Skogforsk. Han är i grunden utbildad jägmästare med examen från SLU, och är även disputerad inom skogsgenetik.

– Det är spännande att komma till SLU, som är ett universitet som tar sig an de globala samhällsutmaningarna. Här har SLU Holding en utomordentligt viktig roll i att utveckla innovationer och framtidsföretag baserat på kunskap från universitetet och andra aktörer inom de gröna näringarna, kommenterar Urban Eriksson i ett pressmeddelande.

Han tar över efter förre vd:n Johannes Dyring som lämnar rollen för att istället leda innovationsverksamheten kring University of Saskatchewan i Kanada.

Forrige artikel Marta Obminska (M) utsedd till Årets polack/polska i Sverige Næste artikel WildSweden får Stora Turismpriset 2015
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.