Vindkraftsbolag startar klimatstiftelse

Vindkraftsbolaget Svea vind offshore startar stiftelsen Svea green foundation. Syftet är att påskynda omställningen till ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Stiftelsen ska arbeta lokalt, regionalt, nationellt och på sikt även internationellt.

 

– Klimatfrågan är akut och då krävs ledarskap och aktion, från politik, näringsliv och samhället i stort. Genom Svea Vind Offshore arbetar vi med att öka andelen förnybar el och vill på så sätt bidra till att ställa om samhället. Med en stiftelse kan vi komplettera det arbetet och få möjlighet att jobba ännu bredare. Genom bolaget och stiftelsen har vi tagit på oss ledartröjan i omställningen, säger Maria Brolin, grundare och ordförande i Svea green foundation.

Lisa Wärn har utsetts till vd. Hon kommer närmast från TCO där hon arbetat som biträdande kanslichef och kommunikationschef.

Forrige artikel Andelen värnpliktiga kvinnor ökar Næste artikel Academedia gör större vinst än förväntat
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.