Försäkringskassan vald till Årets bubblare

Prisas för delaktighetsarbete av Myndigheten för delaktighet. 

– Försäkringskassan har arbetat långsiktigt och strategiskt för att integrera funktionshindersfrågorna i myndighetens uppdrag och arbete. Det är också positivt att man har en väl utvecklad samverkan med funktionshindersrörelsen, kommenterar Anne Holm Gulati, generaldirektör för Myndigheten för delaktighet, i ett pressmeddelande.

Regeringen har utsett 22 myndigheter med ett särskilt ansvar för funktionshinderspolitiken. Utmärkelsen Årets bubblare ges till den av myndigheterna som gjort störst framsteg inom tillgänglighet under året.

I sin motivering framhåller juryn bland annat Försäkringskassans samverkan med funktionshindersrörelsen och det arbete som gjorts för att öka tillgängligheten på myndighetens webbplats.

Forrige artikel Minoo Akhtarzand ny landshövding i Västmanland Næste artikel Staffan Larsson och Sara Öhrvall till Vinnovas styrelse
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.