Minoo Akhtarzand ny landshövding i Västmanland

Jönköpings landshövding till Västmanland. 

Regeringen utser Minoo Akhtarzand till ny landshövding i Västmanland från och med den 1 februari 2016 till och med den 30 november 2021. Hon har sedan 2010 varit landshövding i Jönköpings län, och var dessförinnan generaldirektör för Banverket.

– Det är mycket stimulerande att få regeringens förtroendet att fortsätta med en så ansvarsfull uppgift som uppdraget att vara landshövding och leda en länsstyrelse är. Jag tror att jag med mina över 5 års erfarenhet av att vara landshövding i Jönköpings län och tidigare erfarenheter från infrastruktursektorn, energi och arbetsmarknad kan bidra till utvecklingen i Västmanlands län, kommenterar Minoo Akhtarzand i ett pressmeddelande.

Minoo Akhtarzand tar över efter Håkan Wåhlstedt som på egen begäran lämnar sitt uppdrag som landshövding i Västmanland den 31 december 2015. Han kommer från och med den 1 januari att vara placerad som generaldirektör i Regeringskansliet.

Forrige artikel Österslövs skola och fritidshem får arbetsmiljöpris Næste artikel Försäkringskassan vald till Årets bubblare
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.