Kalmar läns landshövding Stefan Carlsson sjukskriven

Landshövdingen inleder en behandling för att sluta dricka alkohol, skriver tidningen Barometern. Hans plats i styrelsen för E-hälsomyndigheten tas över av Eva-Britt Gustafsson.

– Det jag vet är att jag behöver professionell hjälp i någon form, den hjälpen ska jag med glädje använda mig av. Jag är faktiskt glad och stolt över att jag har vågat ta det här steget nu. Jag har funderat över mina alkoholvanor länge, det var dags nu, säger Stefan Carlsson till Barometern. 

Stefan Carlsson sitter i E-hälsomyndighetens styrelse och har varit landshövding sedan 2011. Han har tidigare bland annat varit regiondirektör i Region Skåne, landstingsdirektör i Jämtlands län och vd för Apoteket.

Det blir Eva-Britt Gustafsson som tar över hans stol i styrelsen för E-hälsomyndigheten. Hon har tidigare varit vd i Apoteksgruppen och i Apoteket Omstrukturering AB.

– Det ska bli mycket intressant och roligt att få vara med i den utveckling som eHälsomyndigheten står inför. Att få fortsätta att följa apoteks- och hälsoverksamhet ligger mig särskilt varmt om hjärtat och jag hoppas att jag kan bidra genom min erfarenhet, kommenterar hon i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Niklas Johansson blir statssekreterare hos Damberg Næste artikel Inger Ultvedt ny ambassadör i Nigeria