Kerstin Alnebratt leder arbetet för inrättandet av jämställdhetsmyndigheten

Kerstin Alnebratt, föreståndare för Nationella sekretariatet för genusforskning, har av regeringen utsetts till kommittéordförande för bildandet av den nya jämställdhetsmyndigheten.

Arbetet med att inrätta en ny jämställdhetsmyndighet i Göteborg den 1 januari 2018 kommer att ledas av Kerstin Alnebratt. Alnebratt är i dag föreståndare för Nationella sekretariatet för genusforskning.

– En anledning till att den nya myndigheten placeras i Göteborg är att Nationella sekretariatet för genusforskning har till uppdrag att stödja statliga myndigheters arbete med jämställdhetsintegrering inom JiM. Genom det har Kerstin Alnebratt koll på vad som görs idag, vilka brister som finns i arbetet och vad en ny myndighet ska kunna göra tillsammans med andra myndigheter, sade jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) på presskonferensen.

Kerstin Alnebratt har tidigare också varit kommunalråd i Göteborg och lett Socialdemokraternas valanalysgrupp efter Riksdagsvalet 2014.

Forrige artikel Erik Bratthall ny presschef på Arla Næste artikel Amineh Kakabaveh årets svensk 2016
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.