Region Värmland varslar 100 personer

Regeringens budgettillskott räcker inte. Region Värmland varslar 100 personer i samtliga yrkeskategorier.

I höstas aviserade Region Värmland att de behöver spara en halv miljard och att antalet anställda skulle minska med 750 tjänster. När beskedet kom att regeringen skjuter till sex miljarder till regionerna i vårändringsbudgeten revideras siffran till 500 tjänster. 

Den första fasen av besparingarna har riktat in sig på administration, där 130 av de 500 tjänsterna ska tas. Fas två gäller alla andra personalkategorier. Regionen har även arbetat med att dra in tjänster som uppstår när någon slutar eller går i pension och även om arbetet gett effekt är det inte tillräckligt. Nu lägger regionen ett varsel på 100 tjänster efter regionstyrelsens sammanträde under tisdagen.

– Varslet omfattar både omställningens fas ett och fas två, säger regiondirektör Peter Bäckstrand i ett pressmeddelande.

Vilka medarbetare som kan komma att varslas blir klart i mitten eller slutet av juni. {{toplink}}

Forrige artikel Vårdförbundet trappar upp – utökar varsel till kommuner Vårdförbundet trappar upp – utökar varsel till kommuner Næste artikel Stark kritik mot V-uttalande om förhandling med Putin Stark kritik mot V-uttalande om förhandling med Putin
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom.