Rektorsbyte på Handelshögskolan vid Umeå universitet

Den 1 januari tar Mats Bergman över rektorsrollen för Handelshögskolan vid Umeå universitet. 

Mats Bergman är sedan 2005 professor i nationalekonomi vid Södertörns högskola. Tidigare har han arbetat som chefsekonom på Konkurrensverket. Han ersätter Sofia Lundberg, som varit rektor sedan 2015.

– Det är fantastiskt att få det här förtroendet. Jag ska fortsätta Sofias utmärkta jobb med att locka nya studenter och ge dem bra utbildning, dra in forskningspengar och skapa förutsättningar för bra forskning, säger Mats Bergman i ett pressmeddelande

Ekonomisk expert

Bergman forskar inom bland annat konkurrenspolicy, företagsförvärv, offentlig upphandling och konkurrensutsättning av välfärdstjänster. Han är även ekonomisk expert vid Patent- och marknadsdomstolen.

– Det känns bra att lämna över till Mats – jag tycker att det är bra att det vetenskapliga ledarskapet roterar. Vi har jobbat ihop tidigare och har liknande forskningsområden, så jag vet att han är en bra person, har för uppdraget relevanta erfarenheter och kompetens som kommer att bidra till Handelshögskolans fortsatta utveckling, säger avgående rektor Sofia Lundberg.

Forrige artikel Utköpt sjukvårdsdirektör blir psykiatrichef i Värmland Utköpt sjukvårdsdirektör blir psykiatrichef i Värmland Næste artikel Spikat: De toppar C:s EU-vallista Spikat: De toppar C:s EU-vallista