Simon Knutsson ny partiledare för Djurens parti

Djurens parti är en politisk organisation som verkar för djurens intressen med målet att nå politiska mandat i alla beslutsfattande organ i Sverige och EU.

Den nyvalde partiledaren, Simon Knutsson, har en bakgrund med studier i bland annat politisk filosofi och statsvetenskap vid New York University samt en magisterexamen i nationalekonomi och en i praktisk filosofi från Göteborgs universitet.

– Djurens parti vill avskaffa utnyttjandet av djur. Att djur far så illa och att vi plågar så många av dem är en av de största moraliska katastroferna i modern tid. Det är bråttom att ta ställning och agera. Vi vill åstadkomma mycket. Till exempel vill vi se ett helvegetariskt samhälle. Ett annat viktigt område är sällskapsdjur som missköts och överges. Vi ska också jobba globalt bland annat mot att djur plågas i underhållning såsom tjurfäktning, säger partiledare Simon Knutsson (DP), i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Tidigare minister tar plats i fondbolagsstyrelse Næste artikel Patrick Reslow (M) går över till Sverigedemokraterna