Socialdemokraterna som ska leda SKR

Efter att Centerpartiet ställt sig på S, MP och V:s sida väntas maktskifte i SKR. Här är de socialdemokratiska namnen som partiet nominerar till ordförandeposterna. 

Efter fyra års M-styre väntas det bli rödgrönt maktskifte i SKR. Centerpartiet har tillsammans med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommit överens om ett samarbete under kommande mandatperiod. Tillsammans har partierna 234 av 451 ombud som ska rösta på kongressen den 21 mars.

{{toplink}}

Anders Henriksson (S) från Kalmar, väntas bli ny ordförande för SKR, vilket Altinget var först med att rapportera. 

– När vi såg valresultatet i höstas gav det signaler om att det fanns goda möjligheter, men det har varit lite fjärilar i magen innan ombudsvalet var klart, sa han till Altinget i mitten av januari. 

Centerpartiet har i sin tur nominerat Leif Sandberg, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Tomelilla, till ny gruppledare och förste vice ordförande.

Forrige artikel Muf-ordföranden försökte köpa röster: ”Hade varit en otrolig kränkning” Muf-ordföranden försökte köpa röster: ”Hade varit en otrolig kränkning” Næste artikel LKAB-chef får priset Årets Fe 2023 LKAB-chef får priset Årets Fe 2023
Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Statskontoret avvecklas – namnet blir kvar

Regeringen och SD har bestämt sig. Statskontoret ska avvecklas i januari 2026. Myndighetens verksamhet ska i stället in i Ekonomistyrningsverket som byter namn – till Statskontoret.