Svenskt universitet rankas som ett av världens bästa

Det är inom ämnesområdena jord- och skogsbruksvetenskap som Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) rankas som ett av världens tre bästa universitet. Detta visar World University Ranking-listan som släpps årligen av organisationen QS.

Det är Wageningen-universitetet i Nederländerna som toppar listan i kategorin Agriculture & Forestry. Tvåa kommer Davis i Kalifornien, USA och på tredje plats placeras SLU.

– Vi är jättestolta över att vara fortsatt rankade som nummer tre i världen av QS. Det är en imponerande insats som görs av många anställda dagligen för att nå dit. Det är också ett kvitto på att vi klarar att leva upp till vår ambition att vara ett internationellt universitet med forskning i världsklass, samtidigt som vi har svenska yrkesutbildningar med hög kvalitet som kräver professionell praktisk erfarenhet, parallellt med en stor verksamhet för att undersöka hur vår omgivande miljö mår där vi samlar och analyserar data och skriver beslutsunderlag, i likhet med några andra myndigheter, säger SLU:s rektor Maria Knutson Wedel i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Göran Hägglunds tidigare stabschef misstänkt för bedrägeri Næste artikel FN:s tidigare generalsekreterare död